Als ik groot ben! – werkboekje voor de lentefeesten

BESTEL NU

Groot worden, dat gaat vanzelf, zegt men. Toch moet een kind zich behoorlijk inspannen en is het een heel proces om een eigen identiteit te ontwikkelen en een waardevolle wereldburger te worden. Met dit boek worden kinderen op een speelse wijze bewust gemaakt en gestimuleerd om, vanuit een vrijzinnig humanistisch perspectief, na te denken over dit proces van ‘groot worden’ en wat het betekent voor zichzelf en voor de mensen en de wereld om hen heen.

Een mooi moment om stil te staan bij het ‘groot worden’ is het einde van de kleutertijd. Kinderen krijgen ‘grote mensentanden’ maar gaan ook op zoek naar wie ze zijn in de ‘grote wereld’, ze ontwikkelen stilaan een eigen persoonlijkheid, stellen vragen, leren zelfstandig nadenken en handelen, leren keuzes maken en eigen waarden ontwikkelen.

Vrijzinnig humanisten vieren dit ‘groot worden’ met een lentefeest.

Het boek ‘Als ik groot ben!’ wil ouders en opvoeders een houvast bieden bij het vieren van deze grote sprong. Wanneer de kinderen met dit boek gewerkt hebben, weten ze wat ‘gevierd worden’ op een lentefeest betekent. Het boekje zal iets zijn dat ze ook lang na hun lentefeest zullen koesteren en herlezen. Mooi meegenomen is dat de ouders hiermee ook een beeld krijgen van wat een vrijzinnig humanistische manier van denken kan betekenen voor jonge kinderen. Het boek kan uitstekend gebruikt worden tijdens de lessen NCZ als voorbereiding op het lentefeest. Het sluit aan bij onderstaande doelen van het vernieuwde leerplan NCZ basisonderwijs. Natuurlijk kunnen ook ouders of vrijzinnig humanistische consulenten ermee aan de slag.

Meer info en gratis handleiding voor leerkrachten op www.alsikgrootben.be

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *