Samen op zoek naar alternatieven

Samen op zoek naar alternatieven

Wegens het coronavirus kunnen de lentefeesten en feesten vrijzinnige jeugd dit voorjaar niet doorgaan. We blijven echter niet bij de pakken zitten en gaan op zoek naar alternatieven.

Geef hieronder je goede ideeën mee, of neem contact met ons op via [email protected]

7 Responses

 1. Erik Hurts schreef:

  Wij houden met onze groep VF De Fakkel (scholen Wilgenduin en Kadrie Kalmthout) een online vergadering maandag 30 maart a.s. om te beslissen of onze Vrijzinnige Feesten op 16 mei a.s. kunnen doorgaan.
  Met in het achterhoofd het uitstellen van het Europees kampioenschap en waarschijnlijk ook de Olympische Spelen eind juli is de kans klein dat we gaan beslissen om de feesten te laten laten doorgaan temeer we 150 à 200 bezoekers hebben waarvan veel grootouders.
  Uitstellen naar juni gaat niet wegens einde schooljaar en een overvolle agenda. Is trouwens dan het virus al verdwenen?
  Wij hebben al de geschenken al gekocht alsook de nodige andere investeringen gedaan (toneelattributen, aankoop banner, …). Kostprijs 20 à 25 euro per feesteling. Wij denken eraan om bij afgelasting die geschenken (komen de rugzakken ik veronderstel van wel?) toch aan de kinderen in de klas uit te delen. Op een vraag van mij aan de boekhouder van de IMD of die geschenken nog subsidieerbaar zijn kan hij geen antwoord geven en het Dagelijks Bestuur van de IMD komt begrijpelijker wijze momenteel niet bijeen.
  Kunnen zij niet zoals wij een onlinevergadering houden of eventueel de voorzitter en penningsmeester de bevoegdheid geven om op zulke vragen een antwoord te geven?
  Het zou onze kleine groep van 4 leerkrachten (één leerkracht ging met pensioen en een andere leerkracht stopte er mee) alleszins een verademing geven want anders is onze kas leeg als wij de geschenken zelf moeten bekostigen.

 2. Christel Birchen schreef:

  De rugzak voor FVJ met woorden zoals Vrijheid, Verantwoordelijkheid, kortom met vrijzinnige waarden vullen met aan de achterkant telkens een korte tekst en tip voor een lied, een gedicht zodat de ouders thuis zelf een mooie plechtigheid in elkaar ku ben steken samen met de feesteling…

 3. Nancy Robaert schreef:

  In ieder gemeente enkel de kinderen laten samen komen in een grote zaal waar genoeg afstand is en van daaruit op een groot scherm een gezamenlijk meevlogen

 4. Kaat Laureyssens schreef:

  Ik zou graag het feest in onze school verplaatsen naar het najaar. Ik denk maar aan mensen die al een zaaltje vastgelegd hadden. Die reserveringen zijn 9 kansen van de 10 geannuleerd. Dan maar beter ineens naar het najaar springen en een nieuwe reservatie plannen. Het is dan ook nog mooi weer (sep/ okt) en dan kunnen de kindjes hun fonkelnieuwe kleertjes nog aantrekken.

 5. Esther Houben schreef:

  Hoi,
  Het is misschien ook fijn wanneer iemand de feestelingen op een mooie, plechtige manier via een filmpje aanspreekt. Zo hebben ze toch een persoonlijk momentje. Dan heeft er toch iets plaatsgevonden. Samen met de geschenken is het dan toch een beetje feest.
  Voor de lentekinderen kan er ook zoiets gemaakt worden maar voor hun kan het feest ook verschoven worden naar het volgend schooljaar.
  Groetjes

 6. Daisy Vanneste schreef:

  Ik vind dat we in de kou staan.
  communies en vormsels hbbn al een nieuwe datum.
  er zijn mensen die in het weekend werken en dienen te wisselen op vrij te zijn op het lentefeest.
  er kan tenmiste gezegd worden of het afgelast zal worden of een nieuwe datum worden gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *