Verslag: Feest in je kot 2020

Met meer dan 10.000 zijn ze, de kinderen die in 2020 hun lentefeest en feest vrijzinnige jeugd vieren. Wegens corona konden er in de lente geen feesten plaatsvinden. Daarom werd er een virtueel alternatief op poten gezet: feest in je kot.

Op woensdag 22 april 2020 nodigde Marijn Devalck (of was het Balthazar Boma?) de lentekinderen en feestelingen uit om deel te nemen aan feest in je kot.

Op www.feestinjekot.be vonden kinderen een heleboel challenges die in teken staan van het opgroeien en het ontdekken van talenten.

Ze gingen met volle moed aan de slag en zonden massaal foto’s en filmpjes door van hun kot-plezier. De website werd voorbije weken zo’n 10.000 keer bezocht.

Uiteraard kon een echt feestje niet ontbreken. Vrijdagavond 15 mei vond er een virtueel kotfeest plaats. DJ Inspecteur Sempels (a.k.a. NCZ-meester Tijl Op de Beeck) draaide vier uur lang verzoeknummers voor klein en groot. De vrijzinnige Vlaamse en Brusselse woonkamers dansten er in virtuele verbondenheid op los. Zowel de VRT als VTM maakte een reportage van dit uniek feestmoment. De livestream van het feest is meer dan 11.000 keer geladen. Enkele honderden kijkers hebben geen minuut gemist.

Het eerste deel van het feest is nu ook online te herbekijken.

Enkele reacties op het virtueel kotfeest

“Ongedoucht, zonder feestkledij, op blote voeten, met cola-light. Ik had het me anders voorgesteld, maar het was fijn.”

“De meisjes vonden het heel leuk! Ze hebben gedanst op heel veel liedjes. Ze willen als ze 12 zijn opnieuw zo’n feestje en ze vroegen zich af waarom de DJ dan niet meer komt spelen. Misschien moet het een blijver worden?”

“Mega feestjeeeuhhh … dank je wel ! ❤️”

“Wij hebben ervan genoten! Een dikke dank u wel aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. 🤩

“Superleuk initiatief. Bravo aan al de organisatoren. Dikke proficiat aan al de happy feestelingen🤗🌸🌼🌸🏡🎶🎶🎶”

“Ik heb geen kinderen. Maar dit is zo een mooi initiatief!!! Zo leuk om de kindjes te zien dansen.”

“Ik ben echt SUPER blij het was echt super goede muziek en het was echt de leukste dag van mijn leven.”